Para potenciar la lectura entre nuestro alumnado, desde los departamentos de ciencias también podemos proponer algunos títulos:

El dedo de Galileo. Las diez grandes ideas de la ciencia - Peter Atkins - Espasa
Galileo, uno de cuyos dedos se conserva en un recipiente expuesto en Florencia, indicó el camino de salida de la ignorancia medieval. De él provino gran parte del impulso de la ciencia moderna. Peter Atkins rinde un tributo al simbólico dedo de Galileo. Este libro hace un recorrido por las diez ideas angulares de la ciencia actual. Se encuentran aquí reunidas las ideas fundamentales de la ciencia de hoy.
Mi familia y otros animales - Gerald Durrell - Biblioteca Durrell. Ed. Alianza

El original estilo narrativo de Gerard Durrell,combinación de varios géneros,como el retrato de gentes y lugares,la autobiografía y el relato humorístico,explica en gran éxito obtenido desde el día de su publicación por Mi familia y otros animales.Primera parte de su divertida trilogía de Corfú,proseguida con "Bichos y demás parientes,presenta un ágil y graciosa galería de personajes y toda una serie de animales retratados como sólo puede hacerlo quien a lo largo de toda una vida los ha retratado con inteligencia y ternura.

Bichos y demás parientes - Gerald Durrell- Biblioteca Durrell. Ed. Alianza

Prosigue la crónica de la estancia de Gerald Durrell y su familia en la isla meditérranea, así como la narración autobiográfica, sembrada de divertidas anécdotas, de una infancia envidiable, con el campo y el mar como única escuela, y sin más clave de explicación de la alarmante racionalidad de los seres humanos que la que proporciona la contemplación atenta y curiosa de esos "parientes" supuestamente irracionales que son los miembros de la familia animal

El jardín de los dioses- Gerald Durrell - Biblioteca Durrell. Ed. Alianza

Con El jardín de los dioses se cierra la divertida trilogía en la que Gerald Durrel rememora su estancia en la isla de Corfú antes de la Gran Guerra. En este, como en los otros dos volúmenes, la atenta observación de la fauna del territorio, la colorista descripción de los paisajes, la animada semblanza de figuras singulares y el humorístico relato de de anécdotas tienen como telón de fondo el emocionado recuerdo de una adolescencia libre y plena.

No em bacil·lis - Montserrat Argerich i Flor Rey - Projecte Solaris - Eumo Editorial. 2004.

Una biòloga mor infectada pel CN alfa, el bacil que estudiava per a l'obtenció d'una vacuna. Tothom accepta aquesta mort com un accident, excepte l'Anna, la tècnica del laboratori. Entestada a descobrir què hi ha darrrere de l'accident, arrosega un grup d'amics a l'estudi del món dels microbis, de la resposta immunitària i de les malaties infeccioses. Aquesta recerca els ajudarà a resoldre l'enigma

Ulls de pantera - Sílvia Americh i Lemos - Projecte Solaris - Eumo Editorial. 2004

Què pot passar quen tens una pila d'avaluacions per aprovar, un grup de rock a mig formar i algú - que el teu pare ha fet venir perquè et donés un cop de mà- et fa venir ganes de descobrir els secrets amagats en els teus gens?
Ningú no ho sap més bé que en Marc i, al fil de la seva història, comprenem els donaments de la genètica que ens son més propers. Així, un seguit de conceptes científics bàsics aniran prenent cos i deixaran de ser paraules deslligades de la nostra realitat inmediata.

Una pedra al ronyó - Anna Ollé i Germán Álvarez - Projecte Solaris - Eumo Editorial 1995

En Bob no sabia que aquelles innocents visites al museu li portarien tants maldecaps. Primer un bidell i després de comisari de policia l'assenaylarien com a principal sospitós d'un acte inqualificable. Les amistats perilloses d'una adolescent de setze anys afeccionat al món, de vegades obscur, de les roques, el menen a un aparent carreró sense sortida.

Tallers RRR - Anna M. Gil i Gonçal Luna - Projecte Solaris - Eumo Editorial 2002

Llençar les escombreries és un fet normal i quotidià. Això és el que creien la Júlia, el David i el Miquel abans de trobar el gos mort al cementeri del cotxes i abans d'adonar-se de l'absència sospitosa del seu vell amic. Llavors comença l'aventura. I un món , tenebrós i obscur, sorgeix lentament davant els ulls perplexos dels detectius improvisats.
Haurà valgut la pena de ficar-se enmig de la brossa, la ferralla, els vidres trencats i la carn en descomposició, de tocar aliments enverinats, d'impregnar-se de prodridura i de respirar gasos tòxics per poder resoldre l'enigma? Ells creuen que sí.

La força del riu - Jordi Font i Agustí i F. Xavier Pardo i de Campos - Projecte Solaris - Eumo Editorial. 1996

La Marta, una barcelonina que tot just ha acabat els estudis d'enginyeria, rep com a herència familiar el repte de tornar a fer productiva una petita central hidroelèctrica del Pallars Jussà que havia construït un avantpassat seu. En una cursa contra el temps, no solament haurà d'aprofundir el l'electrotècnia, sinó que s'haurà de submergir en la hsitòria de la tecnologia per conèixer com era vida, a la Vall Fosca, dels pioners que a principais de segle van electrificar Catalunya. A més, per poder tornar aposar en marxa la central haurà de resoldre un enigma relacionat amb els templers i amb la conservació del patrimoni històric que, des del passat, li plantejarà el seu predecessor.

L'ombra del bandoler - Anna M. Gil i Gemma Gil -Projecte Solaris - Eumo Editorial. 1997

L'esperit del bandoler Camarra viatja a través dels segles per fer justícia dur a terme una terrible venjança. El fantasma de la destrucció plana sobre la muntanya i la seva amenaça capgira els destins dels que viuen al seu entorn: l'irresponsable Pere, la càndida Maria, l'indiferent Pau, el dur inspector Morales i altres personatges que, como el foc, tenen cares distintes i comportaments imprevisibles. La realitat i la fantasia, el misteri i el somni, el passat i el present teixeixen la trama que gira al voltant d'un incendi provocat i d'una falsa acusació.

Un enigma a la cuina - Mariona Quadra i Rosa Pagès - Euno Editorial. 1998

El Jonàs viu en un dels habitatges subterranis de la ciutat del futur i té molt clar que vol ser músic. Un dia li cau a les mans un manuscrit que parla d'una "festa de les sensacions" envoltada d'enigmes i, amb l'ajut de la seva germana Sibil·la, mirarà de reviure-la. Per aixó, però, li caldrà primer acudir a una cita a cegues a l'Àrea de Reserva i esbrinar qui li ha estat espiant tots els moviments.

Viatge d'anada - Isabel Ortega i Rion i Albert Tomàs i Deig - Euno Editorial. 1995

En David, un noi de disset anys, se'n va de casa amb el pretext de trobar el pare. El camí cap a Múrcia el conduirà a la maduressa a través de la descoberta de l'amistat., l'amor i la solidaritat. Aquest viatge d'anada transcorre en un marc en què la força dels fenòmens atmosfèrics té un protagonisme cabdal.

Gelati! Un cas per a cibertafaners - Sílvia Aymerich i Lemos - Edicions del Bullent. 1998

La Nia podia ser una periodista novella però els contratemps l'aturaven tan sols momentàniament. Qui es pensés que ara renunciaria a fer un reportatge al Centre Europeu del Talteüll perquè li mancava la formació científica necessària, no la coneixis gens ni mica. Remouria cel i terra per posar-se al dia: ni la Lucy ni Internet no se li podrien resistir. El que no s'imaginava ella era que es veuria immersa en la recerca d'una resta valuosa que havia desaparegut i que arribaria a comprende els aspectes més curiosos de l'evolució de les espècies. Navegar per ciberespai com tota una experta la duria, a més, tan enllá que ni ella mateixa no ho podia preveure.

La doble hélice - James Dewey Watson - Salvat Ciencia

La doble hélice es un corto texto publicado por primero vez en 1968 en el que James Watson nos explica, desde su punto de vista, cuales fueron los hechos que propiciaron el descubrimiento de la estructura en doble hélice del ADN. Escrito seis años después de la concesión del Premio Nobel y quince desde la publicación del artículo en la revista Nature que resumía sus investigaciones, en el se muestra cómo la investigación científica, lejos de ser un tranquilo y apacible viaje, se ve siempre condicionada por las relaciones entre los propios científicos , con sus amistades, prejuicios y rivalidades. James Watson, con un estilo muy directo, nos cuenta cómo vivió y sintió durante aquel periodo de tiempo, cuál fue la sucesión de acontecimientos que desembocaron en el descubrimiento y cómo fue el trato con el resto de los personajes implicados (Francis Crick, Maurice Wilkins, Rosalind Frankin y Linus Pauling entre otros).

El gen escarlata - Pere Puigdomènech - Edit. RubSciencia/Rubes - ISBN 84-497-0092-2
Los genes que comemos - Daniel Ramón - Algar Editorial - ISBN 84-923853-2-4